Читај ми!

Јерусалим

Са равног крова једне зграде у старом делу Јерусалима указује се призор у коме се већ у првом маху откривају сва сложеност и богатство овог града: града који је уважен више од било ког другог на свету и града који има најдубље контроверзе.

Куће са равним крововима протежу се у даљину; мали, квадратни прозори као да су побацани по њиховим прашњавим зидовима боје пустиње. Трио златних купола облика луковице блиста спрам неба, а на врху сваке сија по један златни крст. Минарети џамија, челично плави или бели, штрче у кобалтно плаво небо без облака, шарајући обрисе града у даљини, указујући на њихов пут ка рају.

Сложену слику Јерусалима из 2006. године покушаћемо да дочарамо у данашњем Путу свиле, уз музичку подршку двеју групa: „Шир”, која окупља јеврејске музичаре из различитих делова света, и трија „Џубран”, у коме су три брата рођена у Назарету у браку Палестинца и Јеврејке.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије