Читај ми!

Александер Заин

У данашњој епизоди серијала посвећеног ствараоцима млађе генерације, представља се Александер Заин, играч и аутор савремене уметничке игре.

Присутан је и у области визуелне уметности кроз перформанс и видео-инсталације, са идејом да је људско тело јаче него сто смо научени да јесте. Студирао је филозофију, образовао се о савременом плесу и кореографију кроз програм „Станице сервиса за савремени плес" и међународне мајсторске курсеве. Поседује сертификате физичког театра из Холандије и Србије.

Сарадник је перформанс арт дуа VestAndPage. Изабран је за уметничку резиденцију од стране „Nelimarka", музеја из Финске. Био је ангажован као реперформер на изложби „Чистач", ретроспективе Марине Абрамовић у МСУБ. Учествовао је на кореографској конвенцији под окриљем пројекта Life Long Burning у Берлину. Тренутно је члан 'core' групе интернационалног пројекта Import/Export.

Свој рад представио је на више интернационалних фестивала као што су Venice International Performance Art Week, Kondenz, i n v z bl festival, Queer Zagreb. Наступао је у Холандији, Аустрији, Италији, Румунији, Хрватској, Босни, Црној Гори и Србији. Његови радови су излагани у Амстердаму, Вашингтону и Београду.

Уредница серијала је Љубица Крминац.

Насловна фотографија, портрет - Алекса Борковић  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво