Вука Јеремић

Гошћа Клуба 2 је Вука Јеремић, библиотекарка Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" у Београду и уредница програма Класици светске књижевности.

Какве су биле љубави великана, како су утицале на њихов живот и стваралаштво, и како су се завршавале представља нам актуелна изложба "Од инспирације до деструкције - велике љубави знаменитих књижевника и филозофа" ауторки Вуке Јеремић и Драгане Михаиловић у Универзитетској библиотеци "Светозар Марковић" у Београду.
Поставка прати тридесетак имена светске и наше књижевности и филозофије, попут Дучића, Миљковића, Андрића, Црњанског, Исидоре Секулић, Анице Савић Ребац, Петрарке, Бајрона, Бодлера, Достојевског, Толстоја, Ничеа, Лу Саломе, Далија, Сартра, Камија...
Од платонских, тајанствених, пожртвованих или себичних, ове љубавне приче су "необичне и узбудљиве", "најчешће трагичне, неретко деструктивне, али углавном креативно подстицајне за ауторе". И заиста, читајући податке из живота и стваралаштва одабраних аутора, поткрепљене цитатима, стиховима, деловима љубавних писама и фотографијама, поменута изложба указује се као својеврсна енциклопедија љубави, утолико отворенија и сложенија што показује "креативније и узвишеније начине испољавања емоција и привржености". 
У разговору са Вуком Јеремић у Клубу 2 проводимо вас кроз ову инспиративну изложбу која траје до 7. априла, а осврћемо се и на програм Класици светске књижевности који је осмислила и које поводом великих књижевних јубилеја реализује наша гошћа. 

Уређује и води Соња Миловановић.

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено