Читај ми!

Хришћански пост-пут у живот

Гошћа емисије Храм проф. др Весна Димитријевић Срећковић, ендокринолог, шеф Кабинета за исхрану и превенцију метаболичких поремећаја, дијабетеса и болести метаболизма Клинике за ендокринологију, Клиничко болничког центра у Београду

„У оквиру поглавља о хришћанском посту као методу превенције и лечења дијабетеса, атеросклерозе и канцера истакнуте су сличности поста са Медитеранском исхраном, коју сам користила већ две деценије у превенцији и лечењу бројних поремећаја и болести. Позитивне ефекте ове исхране дискутујем на едукацијама које организујем на клиници за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма под називом „Медитеранска исхрана у превенцији и лечењу гојазности, преметаболичког синдрома, предијабетеса, дијабетеса атеросклерозе, масне-неалкохолне болести јетре, сексуалне дисфункције, стерилитета, депресије, алцхајмерове болести, канцера и других болести"... Мора се нагласити да и духовни аспекти поста утичу на смањење хормона стреса-адреналина, кортизола и других који повећавају вредноасти крвног притиска, шећера и масноћа у крви и тиме поспешују атеросклерозу. Ова књига нам указује на епидемију многих хроничних болести и значај исхране у превазилажењу и спречавању истих, где се хришћански пост показује као пут ка здравијем и квалитетнијем животу". (Проф. др Весна Димитријевић Срећковић, из књиге „Пост-пут у живот").

Гост овонедељне емисије Храм, Радио Београда 2, је проф. др Весна Димитријевић, ендокринолог, шеф Кабинета за исхрану и превенцију метаболичких поремећаја, дијабетеса и болести метаболизма Клинике за ендокринологију, Клиничко болничког центра у Београду са којом разговарамо о хармонији духовног и телесног живота и начину како да је постигнемо и избегнемо животну малодушност и многе болести.

Аутор и водитељ Душанка Зековић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво