Читај ми!

Божанствена српска шљивовица

Мајстори који се годинама баве производњом овог чувеног пића кажу да укус ракије пре свега зависи од земље на којој стабло шљиве расте и рецепта по којем се прави.

Иако се настанак ракије везује за XIII и XIV век, у Србији почиње интезивно да се производи тек у XIX веку. У нашој земљи се производе и многе друге врсте ракија, али се правом домаћом ипак сматра шљивовица, којој смо посветили данашњи запис.

Аутор: Милутин Дедић

(реприза)    

Записи с предумишљајем

Autor:
Милутин Дедић

Људи, њихова дела и трагови које су оставили, од најранијих дана привлачили су пажњу аутора емисије „Записи са предумишљајем“, сликара Милутина Дедића. Овај наш познати сликар с временом је све више увиђао важност трагова минулих времена, чак и онда када су митови и легенде надмашивали историјске чињенице. У жељи да свеобухватније сагледа људе и њихова дела, аутор је, поред проучавања одговарајуће литературе и архивске грађе, своја истраживања поткрепио и путовањима, са којих нам доноси аутентичне, занимљиве приче. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се