Читај ми!

Дневни магазин културе

Неколико важних догађаја из области српске културе обележило је данашњи дан. Репортери Радио Београда 2 за данашњу емисију извештавају из САНУ, Задужбине Доситеја Обрадовића и Универзитетске библиотеке Светозар Марковић:

У Српској академији наука у уметности се говорило о предстојећим изборима у чланство САНУ, активностима до краја текуће године и дигитализацији Мирослављевог јеванђеља.

У Задужбини Доситеја Обрадовића се одржава велики међународни научни скуп „Девет деценија Драгослава Михаиловића" у организацији Института за књижевност и уметност и Народне библиотеке „Душан Матић" из Ћуприје.

А у Универзитетској библиотеци Светозар Марковић је отворена изложба „Лаза Лазаревић-српски културни херој", посвећена животу и делу српског писца и лекара, поводом 170 година од рођења и 130 година од његове смрти.

Гост у емисији ће бити Дејан Грујић, уредник Програма 202 Радио Београда, поводом промоције књиге „Живот на цртицу", која је доживела друго издање.

Позоришна критика Бојана Муњина је посвећена представи „Чудо светог Георгија", којом је у Нишу отворен Фестивал „Театар на раскршћу".

Уредник и водитељ емисије Љубица Kрминац

 

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво