Еколошки магазин

Шума би да блиста, па ће онда и да пева

Таман смо, онако људски, збили редове и до сада најозбиљније поставили питање: шта дишемо, а онда је корона украла шоу. Било је и страних стручњака који су довели у везу брзину и лакоћу ширења вируса са загађеношћу ваздуха у градовима, али то је једна од тема којом ће се медицина тек бавити.

Да се вратимо ми на оно основно и за почетак схватимо да се пластични отпад никако и никада не спаљује на своју руку.

У војвођанском буџету нема пара за пошумљавање, али има за шумске путеве. Њих је све више, а шума - због сечења, све мање. Ако шумски пут не води кроз шуму, да ли је безбедно ићи њиме - може да нас доведе тамо где не бисмо волели да будемо, а Војводини, по стручним проценама, већ фали око сто седамдесет хиљада хектара нових шума и заштитних засада. Чућете Слободана Кнежевића из Мреже "Пошумимо Војводину".

Ономад је једно од предизборних обећања било укидање еколошке таксе за моторна возила, чиме је цена регистрације смањена за хиљаду динара. То је у првом моменту било: "Јуху!", а онда су мост и ћуприја одрадили своје. Резултат је недостатак заштите животне средине, али кога брига кад су поскупеле друге ствари. Хронологију, такорећи елегију финансирања заштите животне средине последње деценије, изложиће Дејан Максимовић из ЕЦ Станиште из Вршца.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.    

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке