Дигиталне иконе

Из света информационих технологија

Протекле седмице Универзитетску библиотеку „Светозар Марковић" посетили су угледни стручњаци из Аустрије и Шпаније  који  истражују различите примене дигиталних технологија ради плана да се уради реконструкција логора Старо сајмиште у VR технологији и реализације заједничких пројеката са нашим установама културе и науке. Тим поводом са нама је уживо др Адам Софронијевић, помоћник директора Универзитетске библитеке, са којим разговарамо о овим значајним идејама, као и о бројним успешно реализовани програмима током ове године.

Национални центар за превенцију безбедносних ризика у IKT системима издао је упозорење да је у току је веома уверљива phishing кампања према клијентима неколико банака које послују у Србији. Phishing имејл изгледа као да стиже са легитимног домена, текст је обавештење о девизном приливу новца, а злонамерни прилог садржи .pdf фајл у зип формату, који у позадини покреће злонамерни код.
О веома софистицираном злонамерном прилогу, који је препознало само неколико антивирусних софтвера, о томе како да га препознамо и шта да радимо уколико добијемо овакав мејл, као и о сличним примерима угрожавања безбедности говориће нам Владимир Радуновић, директор програма сајбер безбедност и е-дипломатија, Дипло фондације и Дарко Шеховић, специјални саветник за безбедност информационих система.

Емисију уређује и води Тамара Вученовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво