Чекајући ветар

Еколошки магазин

Животној средини у Србији више није довољна заштита - треба јој одбрана. Тако би и кровна институција могла да се зове Министарство одбране животне средине. Ово нису рекли еколошки активисти, иако управо то живе, рекао је министар Горан Триван. На скупу у Сремским Карловцима представници зелених удружења из читаве Србије изнели су проблеме, предлоге и сугестије. Загађење ваздуха, недостатак инспектора, униформисана лица као "помоћ пријатеља" криволовцима, донације у виду стабала без корена, одсуство биолога у заштићеним подручјима, лажирани извештаји са локала о (не)улагању у заштиту животне средине, реке које су "попиле" цеви мини хидроелектрана... Бар је речено.

У акцији Тражимо загађивача и заштитнике животне средине, своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Ненад Бумбић из Заштите потрошача и Едиб Хонић, дописник из Сјенице. Говорићемо и о наплати кеса, од које животна средина свакако има користи, али трговински ланци могли би да учине и више - да од дела зараде заштите и своје запослене и купце улагањем у папир за фискалне рачуне са смањеним процентом изузетно штетног бисфенола А.

Ауторка Еколошког календара Љиљана Ђуровић говори о истоименој апликацији за мобилне телефоне, која свакодневно може да вас инспирише, мотивише, орасположи и научи нечему - данас је, на пример, Дан мачака.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.  

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара