Дионис

Емисија за љубитеље живота

Шљиве су криве за све. Свака шљива у Србији хоће у ракију. А народ као да то зна па им испуњава жеље. Тек петина ових мирисних плодова лета заврши у неком другом облику. И крушка , кајсија, јабука и дуња су заведене славом шљиве па се и оне све чешће претварају у мирисне воћне ракије.

По ракији нас препознају, она је традиција, ритуал, уживање. Од првих јесењих дана печења па до свих будућих важних и неважних догађаја ракија је ту да развесели, растужи, разгали, сачува тајну или сведочи. Уз њу је небројано пута послата порука за срећу, за здравље, за живот, уз њу се опраштамо док се опет не сретнемо тамо или овде. Толико је важна да сви тврде да праве најбољу ракију.

А шта је најбоља ракија, је ли икада направљена и је ли то уопште важно, ко то може боље да зна од њега - Диониса.

Музички уредник: Ивана Ђорђевић
Toн-мајстор: Огњен Шкрбовић
Аутор и водитељ: Дијана Ивановић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом