Дионис

Емисија за љубитеље живота

Више се не сећам којим редоследом се процес одвијао. Да ли смо прво почели да се одричемо добрих старих београдских кафана и њихових кухиња с домаћом храном, или су нам прво објаснили да ништа не сме да се кува дуже од пет минута. Како год, оба пута воде на исту страну.
А ми данас хоћемо у другом смеру. Кување, крчакање, дуго, сатима, на лаганој ватри... Хоћемо да уберемо дудињу, трњину, дрењину, мушмулу, оскорушу... Мало за промену, јер тога нема у нашим продавницама хране - тамо има манга, авокада и папаје... Добро, нису ни они лоши али нису наши, фали им наше сећање и још мого тога. Можда за педест година и о њима будемо писали песме, али до тада има баш много, а ми волимо да уживамо баш сада и овде.

Toн-мајстор: Огњен Шкрбовић
Музички уредник: Ивана Ђорђевић
Аутор и водитељ: Дијана Ивановић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом