Културни кругови: Златни пресек

У првом делу емисије упознаћемо вас са културним актуелностима, а затим следи тематски део "Златни пресек", посвећен визуелним уметностима.

Прва тема Златнoг пресека је самостална изложба Драгана Здравковића "Стање хибернације / Hibernation Mode", која траје од 29. јуна до 29. августа. Са нама у емисији кустос изложбе мр Мишела Блануша, виши кустос Музеја савремене уметности у Београду и аутор. У ери убрзаног развоја дигиталних технологија уметник се идентификује са временом у којем живи и ствара свој лични простор, који описује као стање хибернације када попут компјутера "ради", али није у пуној снази јер штеди енергију и прикупља снагу, како би се дистанцирао од сурове друштвене реалности.

Друга тема је изложба фотографија Катарине Радовић, "Кад престанеш да ме чешљаш, престаћу да те мрзим", која је отворена синоћ у Музеју афричке уметности у Београду. У Златном пресеку разговарамо о овој серији фотографија на којој су приказане жене и деца у тренуцима истрајавања у болним и непријатним процесима настајања фризура, које ће одговорити на идеале лепоте конструисане у њиховој средини. О томе разговарамо са кустосом изложбе Иваном Војт и ауторком.

Емисију уређује и води Тамара Вученовић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво