Читај ми!

Хумористичка емисија

Не знам да ли сте знали, драги моји, али недостатак појединих витамина, минерала и масних киселина може негативно да утиче на мозак.

Рецимо, студије показују да особе са већим уносом витамина Б6 и Б12 имају бољи волумен мозга.

Другим речима, људи који пију пиво имају већи мозак.

Недостатак витамина Д има везе са лошим памћењем и већим ризиком од деменције, па паметни људи гледају да повећају витамине Д И пуно времена проводе на сунцу.

Ако је могуће на мору. Уз много пива, наравно.

Пошто знамо да је цинк есенцијални минерал повезан са учењем, расположењем и менталном енергијом, а да га највише уносимо у организам кроз месо и пасуљ, за здрав мозак неопходно је јести пуно печења или пасуља са сувим ребрима. Уз пиво, наравно.

И Омега 3 масне киселине неопходне су за структуру и функцију можданих ћелија, па у паузи између печења и пасуља са сувим ребрима треба појести и неку рибу.

И, ако вам је стало до мозга, уместо вина здравије је да уз рибу попијете по неко пиво.

Имајући све ово у виду, не можемо а да не приметимо један парадокс.

Пошто знамо да су наши људи често на сунцу, да пију много пива и да често једу све врсте печења, пасуљ, па и рибу, право је чудо да нема више паметних.

Аутор текста: Александар Стојадиновић

Музички уредник: Снежана Станојевић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом