Читај ми!

Хумористичка емисија

Захваљујући француским куварима, француска кухиња надалеко је позната и призната. Али, у последње време, све више француских мајстора кухиње окреће се брзој храни.

Караван Караван

Autor:
Забавна редакција Радио Бeограда 1

Караван се креће ка својој дестинацији већ више од 50 година, увек добро натоварен актуелним хумором и изворним народним песмама. [ детаљније ]

Када су једног од њих питали да препоручи састојке за брз и укусан сендвич, предложио је да се у располућени багет нарендају шаргарепа и црна чоколада, све то залије са мало маслиновог уља и поспе зрнима крупне морске соли.

Иако делује неспојиво, комбинација шаргарепе и црне чоколаде наишла је на добар пријем у Француској.

Осим тога, подстакла је и разне друге припремаче брзе хране да пусте машти на вољу.

Тако је једна радња из Алексинца у своју понуду уврстила сендвич од цвекле и еурокрема у сомуну, зачињен прстохватом бибера и са два прстохвата куркуме.

Пекара из Крагујевца почела је да прави сендвич од чварака и бруснице преливен кокосовим уљем уз додатак алеве паприке и оригана.

Сендвич бар из Сомбора планира да се прослави сендвичима у које ставља кисели купус и гумене бомбоне, док се у једном елитном ресторану у Београду на води на менију налази такозвани сладолед сендвич у баварској кифли са две кугле страћателе и белолученом паприком.

Не треба искључити ни могућност да ће се ускоро појавити и сендвич са пихтијама и мрвљеним наполитанкама, као и његов "колега" од кавурме и ментол чоколадица.

И, док су егзотични сендвичи у Француској постали прави хит, код нас то увек иде мало теже.

Иако наши кувари имају маште на претек и очигледно знају да буду веома инвентивни, продаја ових сендвича иде прилично слабо.

Јер наши људи не воле много да експериментишу.

Њима је за пун стомак довољан и сендвич са мајонезом и паризером.

Аутор текста: Александар Стојадиновић

Музички уредник: Снежана Станојевић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом