Читај ми!

Најачи, нај бољи и што мастнији

Данас сам сачекао братанца после тренинга. Црвен у лицу, каже ми: ,,Тренер је био строжији него прошли пут, није дао никоме да се опусти ни на тренутак. Чини ми се да је мрежа била постављена вишље него иначе, уопште нисам могао да пребацим лопту, а тренер је био све беснији и беснији. Непрестано је викао на нас, а ја сам имао осећај да ми је дрес све теснији колико ме је било срамота.ˮ

Слушао сам братанца како ми препричава доживљаје са тренинга, а у очима му се видело и узбуђење и умор. Када сам видео колико га је све то исцрпило, одлучио сам да га одведем у оближњу пекару, да поврати изгубљену снагу. А тамо нас је, на вратима, сачекао папир на којем је великим словима писало: ,,НАЈАЧИ И НАЈ БОЉИ БУРЕК У ГРАДУˮ. Погледали смо се зачуђено и, уз осмех, ипак ушли у пекару и наручили по бурек и јогурт. Кора је била хрскава, а фил сочан, баш онакав какав волим. Братанац, међутим, није био одушевљен. Чим је загризао, прокоментарисао је да је то најмастнији бурек који је икад пробао и да би било боље да смо јели на другом месту. 

Глумац - Небојша Миловановић

Аутор текста - Анастасија Митић, мастер студент (Српски језик и књижевност, Филолошки факултет, Београд)

 

Емисија Српски на српском емитује се током дана у следећим терминима - 05:55; 08:55; 11:55 и 18:55

Ово издање можете чути поново на таласима Првог програма Радио Београда 27. новембра.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом