Читај ми!

Почињу припреме за Ускрс

У Европској кући у Београду недавно је представљен пројекат „Европски пут занатског сладоледа“, који окупља 12 земаља, укључујући Србију и 11 држава ЕУ. Овај пројекат, који је започео 1. априла 2023. године, има за циљ очување локалног културног наслеђа кроз занатску производњу сладоледа и употребу свежих локалних састојака. Кроз сарадњу и размену између европских произвођача, пројекат промовише гастрономију, туристичку понуду и иновације у сладоледној индустрији. Наш саговорник на ову тему је Емил Чукић из Привредне коморе Србије.

Вишедеценијски проблем депонованог пепела у "Енергетици" у Крагујевцу коначано ће бити решен. Потписан је уговор са конзорцијумом фирми које ће санирати пепелиште. Проверавали смо на који начин ће пепео бити искоришћен и колико је то важно. Истраживао Бранко Вукашиновић.

Као и сваке среде чућете информације о програмима које припремају у Европској кући у Београду.

Од 11. до 13. априла, у Луци Београд, одржаће се јубиларни, десети 2HOT4STAGE FESTIVAL. По најави организатора фестивал доноси богат програм, а о каквом програму је реч сазнаћемо од Луке Бекића из тима фестивала.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом