Читај ми!

Две маме, две тате, две земље

Ана Гуо, наша данашња гошћа, од свог четвртог месеца живи у породици Стојковић, у живописном селу Ораовица код Лесковца , на чистом ваздуху. Воли да каже да је привилегована јер има две породице. Биолошки родитељи отац Шао и мајка Пеи Вен оставили су је на чување због пословних обавеза, па данас двадесетогишња Ана Гуо има две породице. Студент је прве године ФОН-а у Београду и свакодневно је на вези са својом другом мајком Слађаном. Воли све своје родитеље, баш као што воли и Србију и Кину.

Репрезентација глувих и наглувих Србије ипак ће отићи на Европско првенство у Турској, за које су изборили пласман, али доста дуго нису знали хоће ли имати средстава за припреме и пут. Најзад, како смо и очекивали, уз подршку неких добрих, финих људи, културног света који разуме, стигле су и гарнитуре дресова, обављене квалитетне припреме у Крагујевцу, па пошто је иницијатива дошла из ове емисије- данас ћемо момке из нашег државног тима послати с најлепшим жељама на шампионат Старог континента. Биће са нама Немања Симић и Милорад Поповић, који је за ову пригоду узео и улогу манекена, како би нам приказао најновије дресове, око којих им је много помогао фудбалски посленик Раде Ђуровић.

Наши параатлетичари Сашка Соколов и Небојша Ђурић освојили су медаље на Светском првенству у параатлетици у Јапану. Сенка је била сребрна, док је Ђурић пригрлио бронзано одличје у `земљи излазећег сунца`. Одмах после редовних Олимпијских, у Паризу почињу и Параолимпијске игре, на којима ће Србија- верује се- имати око 25 такмичара. Наш гост је Зоран Мићовић, председник Параолмипијског комитета Србије.
Са нама ће током поподнева бити и чланови музичког састава Стари град из Чачка, који функционише већ четврт века, а на недавно одржаном Сабору народне музике освојио је високо четврто место, на вечери градских песама, композицијом `Један поглед испод ока`. Репертоар овог састава је скоро невероватан, од Луиса до Сезарије Ејворе, преко Атомског склоништа до сопствених нумера. Са наћа бити браћа Еровић, Александар и Милан, понеће и неке од инструмената.
Као и сваке суботе, и ове ћемо чути низ прилога и звучних записа из света културе и јавног и уметничког живота. Неда Украден представља свој нови сингл, Срђан Марјановић говори о управо завршеном фестивалу Кантарион у Требињу, а ту су и прилози о бројним изложбама, концертима, позоришним премијерама. Витез кулинарства Милијан Стојанић има нови предлог јеловника за недељни ручак, а ту су и хитови за све генерације, за старе и младе. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Бранислав Јерковић.
 
 Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије