Читај ми!

Заседа Савет Европе, захтев Приштине није на дневном реду

У Стразбуру заседа Комитет министара Савета Европе, али на дневном реду нема захтева самопроглашеног Косова за чланство. Уочи почетка састанка, немачка министарка спољних послова Аналена Бербок апеловала је на Приштину да што пре испуни услове, како би Немачка могла да охрабри већину за пријем самопроглашеног Косова у Савет Европе. Питање Приштине могло би да изазове поделе међу земљама у Савету Европе, рекао је француски министар за европске послове Жан Ноел Баро.

Нацрт статута Заједнице српских општина треба да буде представљен и разматран у оквиру дијалога Београда и Приштине, у складу са релевантним споразумима, изјавио је портпарол Европске уније Петер Стано. Он је истакао да је садржај статута који је Приштина најавила непознат и да се о њему није разговарало са Београдом и европским посредником у дијалогу Мирославом Лајчаком.


У Појасу Газе настављене су жестоке борбе између израелских снага и Хамаса. Камиони су почели да преузимају хуманитарну помоћ са америчког плутајућег пристаништа, успостављеног на обалама Газе.


Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је да се ситуација у Харковској области "стабилизовала", иако су руске снаге напредовале 10 километара. Русија тренутно не планира заузимање Харкова, саопштио је руски председник Владимир Путин. Мађарска је уложила вето у Савету Европе на резолуцију којом се за једини предлог за мир у Украјини признаје план председника Зеленског.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије