Читај ми!

Савет безбедности УН после подне расправља о КиМ

У Њујорку од 16 часова почиње седница Савета безбедности Уједињених нација на којој ће бити представљен шестомесечни извештај о раду УНМИК-а. Србију ће представљати председник Александар Вучић. У Мисији Србије при Уједињеним нацијама формиран је штаб који се бави питањима у вези са покушајем усвајања резолуције о Сребреници. Обраћање председника Вучића Савету безбедности преносимо на таласима Радио Београда од 16 часова, а од 19 часова и 30 минута и пријем за сталне представнике у Уједињеним нацијама поводом резолуције о Сребреници.

У Скупштини Србије у току је седница на којој би требало да буду усвојене измене и допуне Закона о локалним изборима. То ће омогућити да се у свим општинама у којима ове године треба да се одрже локални избори - они распишу за 2. јун и одрже истовремено са београдским.

У Појасу Газе настављене су операције израелске војске, а на Западној обали трају хапшења и нереди. Из ирачког пограничног града Зумара испаљени су пројектили ка америчкој војној бази у Сирији, док су припадници Хезболаха оборили израелски дрон на југу Либана. У Израелу је шеф војне обавештајне службе Халива поднео оставку због обавештајних пропуста приликом напада Хамаса 7. октобра.

Национални Дан сећања на жртве Холокауста, геноцида и других жртава нацизма и фашизма у Другом светском рату обележен је на Старом сајмишту. Изасланик председника Србије, министар рада Никола Селаковић изјавио је да Србија себи не сме дозволити заборав. Дан сећања на жртве Холокауста обележава се као спомен на 22. април 1945. године, када је група заробљеника Јасеновца направила пробој из тог концентрационог логора. Дан је посвећен свим Србима, Јеврејима и Ромима страдалим у масовним убиствима током Другог светског рата.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Тина Амић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се