Читај ми!

О’Брајен и Вучић: Економска сарадња све боља, око Космета и Сребренице различити ставови

Сарадња Србије и Сједињених Америчких Држава, и политичка и економска, је све боља, али око главних тема, попут Косова и Сребренице, имају потпуно различите ставове, сложили су се председник Александар Вучић и помоћник секретара Бироа за европске и евроазијске послове Стејт департмента Џејмс О'Брајан, који борави у Београду.  Амерички званичник је рекао да ће Приштина морати да формира Заједницу српских општина, јер то није само обавеза привремених институција, већ и међународне заједнице према српском народу на Косову и Метохији, каже О'Брајан. Председник Вучић је указао да на потезе Приштине, који су на штету српског народа, ћуте сви, укључујући Стејт департмент, НАТО, Европску унију. Он је посебно забринут због резолуције у Сребреници, јер сматра да би могла пореметити односе у региону. Председник је оценио да је сарадња Србије и ЕС-А-ДЕ-а, и политичка и економска, све боља, и да се заједнички реализују бројни пројекти.

Грчка ће се уздржати од гласања у Комитету министара Парламентарне скупштине Савета Европе у мају у Стразбуру и неће подржати захтев за приступање самопроглашеног Косова тој организацији, изјавио је грчки министар спољних послова Јоргос Герапетрит. Он је рекао да је званична позиција Грчке, која не признаје једнострано проглашену независност Косова, остала непромењена, пошто суштинска питања нису испуњена, пре свега формирање Заједнице српских општина.

Скупштина Србије расправљаће у понедељак о изменама и допунама Закона о локалним изборима, најавила је председница парламента Ана Брнабић. Ана Брнабић је прецизирала да су подршку дали сви посланици владајуће коалиције, Народни покрет Србије, Ново лице Србије, Зелено-леви фронт, Еколошки устанак, самостални посланици Покрет слободних грађана, као и партија Шаипа Камберија.

Серија експлозија уништила је штаб ирачког Народног фронта за мобилизацију, проиранске милиције која се налази у саставу ирачких оружаних снага. Погинуо је најмање један припадник милиције, а 8 је рањено. Штаб се налази на око 50 километара од Багдада. За сада нико није преузео одговорност за напад.

Фудбалери Црвене звезде и Партизана састаће се у првом колу плеј-офа Суперлиге. Утакмица на стадиону Рајко Митић почиње у 18 часова. Звезда је прва на табели са 7  бодова више од Партизана. Пренос је на Првом програму Радио Београда.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Тина Амић.

Продуцент Александар Радовић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво