Читај ми!

И даље велико интересовање за куповину сеоских кућа

Министарство за бригу о селу расписало је три јавна конкурса и то за куповину сеоских кућа са окућницом, У ове сврхе је за у буџету Србије опредељено 670 милиона динара. Министар за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио је да ће ова година бити рекордна, јер ће бити усељено 3.000 сеоских кућа и близу 15.000 људи. Претходне три године усељено је 2.650 кућа у селима широм Србије, чиме је кров над главом добило 10.000 људи.

У Србији је почела сезона противградне заштите која ће трајати до 15 октобра. Истраживали смо како су стрелци снабдевени противградним ракетама у лесковачком крају. Обишли смо и вредне повртаре који имају пуне руке посла у својим пластеницима. Разговарали смо и са медарима, који истичу да ће ове године меда бити мање.

Шпаргла, шпарога или аспарагус је вишегодишња зељаста биљка. Шпаргла је права витаминска бомба: садржи о витамине А, Б, Ц, К и Е, аминокиселине, антиоксиданте, каротеноиде и минералне соли: калцијум, фосфор и калијум.

После 40 година живота у граду и тешке борбе са канцером, Горица Марковић из села Печеног код Краљева, почела је производњу шпаргле. После три године искуства истиче да је пласман највећи проблем.

 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво