Читај ми!

Брнабић: Локални избори 2. јуна, кад и београдски

Сви преостали локални избори и београдски биће одржани 2. јуна, саопштила је на ванредном обраћању председница Скупштине Србије Ана Брнабић. Тиме је, нагласила је, прихватила захтеве опозиције окупљене око коалиција Србија против насиља и НАДА. Брнабићева је објаснила да ће то захтевати измену Закона о локалним самоуправама члана 35, који би пред посланицима требало да се нађе већ у суботу.

Председница парламента је захвалила свима који су учествовали у разговорима претходних 17 дана. Разговоре је назвала лековитим и додала да се нада да је ово начин да се постигне стабилност.

У Бриселу је завршен састанак делегације Београда - коју је предводио директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић - и специјалног представника Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака. Следи састанак приштинске делегације с Лајчаком. Фокус разговора је на решавању проблема које је изазвало укидање промета динарима на Космету, па су у делегацији Београда овога пута и стручњаци за финансије.

У Бањалуци, на данашњој посебној седници Народне скупштине Републике Српске, разматрају се - Извештај Међународне комисије за Сребреницу и предлози Изборног закона и Закона о имунитету и референдуму. На вечерашњем скупу „Српска те зове", у том граду, биће исказано незадовољство због иницијативе да у Генералној скупштини Уједињених нација буде усвојена засебна резолуција о Сребреници. Пренос скупа је од 18 часова на таласима Првог програма Радио Београда.

О нацрту резолуције о Сребреници вечерас ће - у седишту Уједињених нација у Њујорку - бити одржане неформалне консултације затвореног типа. Сазвали су их предлагачи резолуције: сталне мисије Немачке и Руанде при Уједињеним нацијама. Резолуцијом се, између осталог, предвиђа да 11. јул постане "Међународни дан промишљања и сећања на геноцид у Сребреници" и осуђује се "негирање геноцида".

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Тина Амић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво