Читај ми!

Проблеми српских фолклораша у Европи

Смотра српских фолклорних друштава у Немачкој, неће бити одржана предстојећег викенда као што је планирано. Шта је по среди и на какве још проблеме наилазе наши фолклораши – у Немачкој, али и у другоим европским земљама, разговарамо са Срђаном Татићем, секретаром Асоцијације српских фолклорних друштава дијаспоре у Европи.

Срећом, има и добрих примера сарадње: чућемо како су организовани и шта све припремају у српском клубу спорта и културе Никола Тесла, који је основан још 2010. године у Линцу. Саговорник нам је Раденко Дринић, председник клуба.

Станко Мадиц́ је виолину почео да свира са 6 година, а са 17 година је већ дипломирао као најбољи студент своје генерације и добитник је разних државних награда и признања. Сада живи И ради у Немачкој И Данској. Захваљујући колегама из српске редакције македонског радија – чућемо га вечерас.

Уредница и водитељка, Ружица Зоркић Радичевић.


Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара