Читај ми!

Како да "опаметимо" наше градове

Више од 50 одсто светске популације, која броји око 8 милијарди људи, живи у урбаним срединама, а очекивања су да се њихов број удвостручи до 2050. Организација живота у градовима постаје све већи изазов, посебно кад је реч о инфраструктури, управљају отпадом и загадјењу ваздуха....Све више светских метропола ослања се на тзв. паметна решења. Ових дана и код нас је постала актуелна прича о паметним градовима, а повод је пројекат "Путовање у паметњу будућност- изградња паметнијих и одрживијих заједница у Србији". О томе шта је све потребно да "опаметимо" наше градове разговараћемо са професором Електротехничког факултета, Дејаном Драјићем.

За родитељство се каже да је нешто најлепше, али и најтеже у исто време. Нема универзалног рецепта како је најправилније одгајати дете. Један од добрих начина да се провери сопствени приступ родитељству је размена искустава са другима. Управо са тим циљем, Фондација "Новак Ђоковић" окупиће домаће и регионалне стручњаке који ће поделити своје драгоцено знање, вештине и искуства на тему родитељства, раног развоја и адолесценције. Тим поводом саговорница нам је психолог Смиљаном Грујић.

О славној прошлости Призрена, града цара Душана, због чега је и када понео епитет „царски“ и по чему је за Србе био важан сазнаћемо у репотражи нашег дописника Ивана Миљковића.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво