Читај ми!

Улагања у науку у пољопривреди

Пољопривредници широм Србије користе лепо време припремају земљиште али и сеју. Набављено је квалиетно семе и неопходан репроматеријал. Многи су добили и субвенције по хектару.

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић са делегацијом Министарства посетила је Институт за сточарство како би разговарала са руководством на челу са директором др Николом Делићем, Управним одбором, Научним већем и истраживачима овог института.

Посета је спроведена као део ширег плана за обилазак института који послују на територији Републике Србије у циљу упознавања са њиховим свакодневним радом, стратегијама за даљи развој, као и потенцијалним проблемима и могућностима за њихово решење.  Том приликом, министарка др Јелена Беговић истакла да су овакви Институти од стратешког значаја за сваку државу, па тако и Србију.

Сајамске пољопривредне манифестације су последњих година веома посећене у Србији. Један такав сајам одржан је у Шапцу. На њему је доминирала пољопривредна механизација али су многи могли да виде и друге новитете.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се