Читај ми!

Израел се спрема за могућу одмазду Ирана

Уочи предстојеће расправе о пријему самопроглашеног Косова у Савет Европе, шефица српске делегације у Парламентарној скупштини те институције Биљана Пантић Пиља, упутила је писма свим шефовима делегација, са молбом да још једном размотре предлог за пријем Приштине. Председник Србије Александар Вучић јуче је послао писма европским лидерима, а Пиља је истакла да је то важно, јер следи састанак Комитета министара Савета Европе, на којем, средином маја, треба да се донесе коначна одлука о пријему Приштине.

Број погинулих у нападу ножем у тржном центру "Вестфилд Бондај Џанкшн" у источном делу Сиднеја порастао је на седам, пошто је повредама подлегла мајка детета које је тешко повређено. Међу страдалима је и нападач кога је упуцала полицајка која се у тренутку напада нашла у тржном центру.

Израел се спрема за могућу одмазду Ирана због убиства више иранских војних званичника у недавном нападу на ирански конзулат у Дамаску. Више западних земаља позвало је своје држављане да напусте Иран. Двојица америчких званичника рекли су да би велики ирански напад на Израел могао да се догоди већ данас. Израелска војска тврди да је спремна за ирански напад.

На Тргу републике је свечано отворена манифестација ''Дани породице'' која ће трајати до 15. јуна. Током два месеца, на 18 локација у граду организован је богат програм, најавио је преседник Привременог ограна Града Александар Шапић. Наступиће бројни уметници, извођачи, ансамбли, глумци, плесне групе и културно-уметничка друштва, а биће организоване и тематске зоне за све узрасте.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић.

Уредници вести: Реља Трајковић и Ирена Јеловац.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије