Читај ми!

Елита на Црвеном крсту

Београдски кошаркашки клуб Раднички основан је 1945. године. Члан је Спортског Друштва Раднички, најстаријег у Србији. Клуб богате историје и велике традиције, авангардне кошарке , кроз који су прошла велика играчка и тренерска кошаркашка имена. Издвајати било кога из свих тих деценија, од тих великих успеха- била би чиста неправда, само помињемо да су популарни `Крсташи` 1973. године били прваци државе, имена чланова те, и не само те, генерације и данас се широм региона изговарају с поштовањем. Раднички је изборио статус у Супер лиги Србије, убедљиво је био најбољи у прволигашкој конкуренцији, остало је још да се играчи поклоне навијачима данас у дворани `Давид Калинић`, а трудиће се- веле сви до једнога- да победе ривала, екипу Херцеговца из Гајдобре, учеснике завршнице Купа Радивоја Кораћа, иначе једину екипу која је у овом шампионату остала непоражена од новог суперлигаша. Гост емисије је Горан Калинић, председник BKK Раднички

 Да ова емисија има и суперпремијере и када је књижевност у питању, доказ је нови роман Усташе, нашег госта Саше Едија Ђорђевића. Једва да су се корице охладиле од штампања, а ми разговарамо о новом остварењу аутора чијих је неколико последњих остварења ушло у категорију бестселера. Аутор је Трилогије о слободи, коју чине историјски романи о животу Срба под турском окупацијом: `Јаничар`, `Устаник` и `Четник`.

Уследио је, потом, у Едијевом опусу, савремени крими трилер `Доктор`, па антиратна акциона драма `Уметник` и ево сада, од 10. априла, на датум који је све само не случајно одабран, појавио се и `Усташа`. Говори о страдању нашег народа на простору Српске Крајине и Like. Ђорђевић је, иначе, свестран, има рок групу `Патриас` са којом ради ад-хок, појављивао се као глумац или епизодиста у бројним овдашњим тв серијама и филмовима , воли све врсте уметности, па је увек задовољство причати са њим на разне теме.

Гитариста Владан Вучковић Паја снимио је нови албум инструменталне музике под називом "Поподне једног Мартина".Ради се о издању на коме је објављено  девет ауторских инструменталних композиција изведених на акустичној гитари "Мартин". Назив албума "Поподне једног Мартина", уз то, парафраза је чувеног поетског дела Стефана Малармеа "Поподне једног Фауна", за које је музику, с краја 19. века, писао Клод Дебиси.Још једна светска премијера, дакле, у емисији `Време спорта и разоноде`, овога пута музичка.

Подразумева се да ћемо, током емисије, пратити и кретање резултата на фудбалским утакмицама од пет најјачих европских шампионата до републичких лига Србије, као и друга спортска дешавања. Идемо у сусрет Европском шампионату у боксу који почиње 18. априла, пратимо и учешће Новака Ђоковића на  мастерсу у Монте Карлу, данашњи његовмеч са Норвежанином Каспером Рудом, у полуфиналу турнира, требало би да почне око 16 часова. Неће изостати ни прилози и звучни записи из света културе, јавног и уметничког живота, као ни редовни предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Срђан Манојловић.
 
Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво