Читај ми!

Да позавиди Робин Худ

Настанак стреличарства везује се за сам почетка људске цивилизације. Претпоставља се да је након камена и копља, прво право оружије био управо лук. Због своје снаге, лук је људима давао велику предност током лова јер им је дозвољавао да лове са веће удаљености. Сем лова, лук се такође користио и у војним активностима. Например, при одбрани замка, због своје снаге и уз спретност стреличара, непријатељ се могао држати на већој удаљености. Време садашње: на Европском првенству у Вараждину наша репрезентација освојила је две бронзане медаље, у мушкој и женској конкуренцији. У гостима нам је Наташа Стојковић, чланица СК ДИФ, која је са колегиницама из Новог Сада Ингрид Васиљевић и Катарином Врањковић дошла до бронзе на поменутом такмичењу. На путу до одличја имале су здушну подршку селектора Александра Станковића

Женска јуниорска репрезентација Србије у одбојци играће од 19 часова у Врњачкој Бањи последњу утакмицу квалификационог турнира за Европско првенство, ривал јој је одговарајућа селекција Белгије. Успехом могу да се подиче и наше кадеткиње, које је до циља одвео тренер Немања Зекић, за ту прилику специјално `позајмљен` од селекције пионирки. Један од оних са којима наша одбојка може да рачуна у периоду који долази, вредан, радан, уме са играчицама- такви су нашем спорту једноставно неопходни. 
Женска фудбалска репрезентација одиграла је прву утакмицу у оквиру квалификација за Европско првенство. У прелепом амбијенту стадиона Дубочица у Лесковцу, видели смо чврст дуел наше и шкотске селекције, у коме су наше девојке - посебно у другом делу- имале више од огре. Бодови су подељени, у игри без голова, наредни ривал им је Израел, чије даме играју као домаћини у мађарском Ђеру. У `српском Манчестеру` била је и Ружа Илић, менаџерка за базични фудбал у Фудбалском савезу Србије. Изнеће нам своје утиске, али и причати о недавно одржаном едукативном семинару у спортском центру у Старој Пазови, коме су присуствовали представници чак 12 националних савеза. 
Дечји дани  културе одвијају се још данас и сутра у свим објектима издавачке куће `Лагуна`, ово лепо дешавање најављује нам писац и творац сада већ култне `Серафине Крин` Александра Филиповић. После десет година Славко Крунић поново излаже у Београду, и то у Галерији РТС-а у Таковској. У центру лепих уметности `Гварнеријус` изузетне вечери уз либанског певача импресивне међународне каријере, Гасана Јамина. На молбу публике, његово гостовање је продужено, посетиоцима се баш допада његова визија опуса и дела Шарла Азнавура, чије песме изводи на овим концетима. 
Мјузикл `Цигани лете у небо` обележава две деценије од премијерног извођења у Позоришту на Теразијама, о томе- од редитеља Владимира Лазића. Вјера Дамјановић има изложбу `Тишина и сенке` у `Галерији 73` на Бановом брду. Премијера представе `Омнибус у три чина` вечерас је на програму Београдском драмског позоришта на Црвеном крсту. У току је 46. Салон архитектуре у Београду, док у Зрењанину издвајају велики дечји квиз `Свезналице`, али и изложбу `Мостови светлости`, у тамошњем Културном центру, односно Народном музеју. Слађана Милојевић има изложбу `Друмовање` у галерији `Сингидунум`, док су дела Милорада Тепавца Тепе изложена у уметничкој галерији `Стара капетанија` у Земуну. 
И наши боксери се спремају за Европско првенство, разговарамо са репрезентативком Саом Ћирковић и селектором дама Мирком Ждралом. Екипа тв серије `Дерби у кафани `Ауткоманда`, аутора Драгише Ковачевића, имала је дружење са представницима седме силе. Током прошле седмице обележено је 100 година женског фудбала у Србији, разговарамо са родоначелником ове игре код нас, неуморним Перицом Крстићем.
Испратили смо и прве утакмице плеј офа у мошком шампионату Србије, одбојкаши Партизана победили су Радничког у Крагујевцу, а Црвена звезда је била боља од Карађорђа- у оба случаја било је `тесно`, играло се по пет сетова. Витез кулинарства Милијан Стојанић има нови предлог јеловника за недељни ручак, а ми старе музичке хитове, гарниране новитетима домаће и иностране сцене. У реализацији учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Бојана Туфегџић.
 
 Уредник иводитељ је Жељко Стефановић.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво