Читај ми!

Речник српског језика

Борба за очување језика и ћирилице, у ери вештачке интелигенције је постала – стварна борба. Они језици и народи, који не буду нашли своје место у новим технологијама и интернет свету, кажу упућени – изгубиће се и у реалном свету. Између осталих – и то је повод који окупља нашу, академску дијаспору – тренутно на пројекту израде описног – писаног и електронског речника српског језика. Вечерас ће нам у емисији, гостовати иницијатор овог и великог и важног пројекта – Вељко Жижић.

Наше горе лист, Београђанка, Ирена Билић је оснивач и директорка једног од престижних француских филмских фестивала. Ове године, по 19. пут, у Паризу, у престижним биоскопским салама је у току Фестивал „Европа око Европе“, а ми преносимо најзинимљивије детаље.

Уредница и водитељка, Ружица Зоркић-Радичевић.

 

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво