Читај ми!

Пољопривредним произвођачима уручени заштитни рамови за тракторе

У присуству министара грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића и пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелене Танасковић, на локацији Сточне пијаце пољопривредним произвођачима са територије Крушевца уручени су заштитни рамови за тракторе.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре определило је по првом јавном позиву 2022. који је спровела Агенција за безбедност саобраћаја, 125.000.000 динара за субвенционисану доделу заштитног рама. Произведено је и испоручено од стране произвођача 4.654 рама за тракторе. Рамови су за тракторе модела ИМТ, тип 533, 539, 540, 542 и 549.

Београдски институт за проучавање лековитог биља др. Јосиф Панчић, своју изворну делатност спроводи кроз научноистраживачки рад
у области фармације и агрономије у лековитом биљу.

Научноистраживачки рад у области фармације обухвата истраживање квалитета и ресурса самониклог биља као и очување наслеђа кроз етноботаничке и етномедицинске студије. Све већи број малих пољопривредних газдинстава, самостално или удружено, одлучује се за органску производњу. У Колубарском округу истраживали смо колико је таквих газдинстава, какви су трендови и са којим се проблемима они сусрећу..

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара