Читај ми!

Реприза

Миодраг Петровић Чкаља

Током 2024. године, у којој Радио Београд обележава 100 година постојања, у оквиру емисије ''Код два бела голуба'' сваког понедељка слушаћемо емисије које  говоре о историји наше радио станице, и о људима који су стварали ту историју.

Вечерашња емисија у знаку је још једног јубилеја. На данашњи дан, Светски дан шале, пре тачно 100 година, 1. априла 1924, рођен је  један од наших најистакнутијих комичара, Миодраг Петровић Чкаља, глумац који је оставио неизбрисив траг у нашем театру, на телевизији, филму и радију.

Године 1946, Миодраг Петровић Чкаља је постао члан Драмског студија Радио Београда. Учествовање у емисији „Весело вече“ донело му је популарност. Од 1951. до 1977. године био је члан Хумористичког позоришта у Београду. Глумио је и у првој серији Телевизије Београд - „Сервисна станица“, од 1959. године. У тој серији се прославио тумачећи лик кувара Јордана. У позоришту, између осталог, играо је у представи „Бог је умро узалуд“ (по представи је снимљен и филм) и антологијској комедији Драгутина Добричанина „Заједнички стан“ (касније је снимљена и ТВ верзија).

Остварио је велики број улога на филму и у ТВ серијама. Најбоље улоге остварио је у серијама "Сервисна станица" (1959), "Љубав на сеоски начин" (1970), "Камионџије" (1972), "Врућ ветар" (1980) и "Камионџије 2" (1983), као и у филмовима "Орлови рано лете" (1966), "Бог је умро узалуд" (1969), "Паја и Јаре" (1973), "Авантуре Боривоја Шурдиловића" (1980) и "Камионџије опет возе" (1984).

У вечерашњој емисији чућемо разговор који је Сања Чупић водила са Миодрагом Петровићем Чкаљом.

 Аутор емисије: Сања Чупић

 

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво