Читај ми!

Монтажне експозитуре Поштанске штедионице у близини административних прелаза

Банка Поштанска штедионица поставила је четири монтажне експозитуре у близини административних прелаза Јариње, Брњак, Кончуљ и Мердаре, како би клијентима са Косова и Метохије омогућила континуитет у исплатама, али и обезбедила ближи приступ банкоматима. У саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију наводи се да је то решење привремено, као и да је у датим околностима било једино изводљиво. Поново се истиче да Београд одлучно инсистира и непрестано трага за проналажењем одрживог решења у вези са наставком функционисања платног промета на простору јужне покрајине.

За муслиманске вернике широм света почео је месец рамазана и данас је први дан рамазанског поста. Током рамазана охрабрују се добра дела, молитве, милости и праштања и читање Курана.

Најмање 16 људи је убијено, а на десетине их је рањено у новим израелским нападима на Појас Газе. Гранична полиција напала је муслиманске вернике на улазу у џамију Ел Акса у Старом граду у Јерусалиму. Израел саопштава да је у протекла 24 часа елиминисано 15 наоружаних припадника Хамаса, и да се проверава да ли је високи званичник Хамаса Марван Иса убијен у ваздушном нападу на Газу прошле седмице.

Настављени су сукоби у Украјини. У нападу руске војске на Доњецку област погинуло је најмање троје цивила, тврде Украјинци. Руске снаге дроновима су напале и област Одесе. Један цивил погинуо је у украјинском гранатирању села Гончаровке у Курском региону, саопштиле су локалне власти. Позив папе Фрање на преговоре о прекиду рата је сасвим разуман и Русија је за то спремна, али је Украјина искључила ту могућност због погрешног става да Запад може да победи Русију, оценио је протпарол Кремља Дмитриј Песков.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић
Уредници вести: Ненад Селаковић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се