Читај ми!

Композитор Ијан Вилсон

У сусрет концерту у Галерији Артгет у оквиру 12. Београдског ирског фестивала, у данашњој емисији разговарамо са Ијаном Вилсоном, једним од најплоднијих и најзначајнијих савремених ирских композитора.

Ијан Вилсон је рођен у Белфасту и почео је да се бави композицијом током студија. Његов опус обухвата скоро 200 композиција, укључујући камерне опере, концерте, гудачке квартете, оркестарску и камерну музику, као и мултимедијална дела. Вилсонове композиције извођене су и емитоване на шест континената и представљене су на фестивалима као што су BBC Proms, Венецијанско бијенале, Франкфуртски сајам књига, ISCM Светски дани музике, фестивали Брајтон,и у дворанама као што су њујоршки Карнеги хол, лондонски Ројал Алберт хол и Вигмор хол, амстердамски Концертхебау, бечки Музикферајн и токијски Сантори хол. Поред уобичајених класичних жанрова Вилсон се у последње време бави и компоновањем за џез музичаре, певаче традиционалне ирске музике, виртуозе на азијској табли и кинеској пипи; такође је сарађивао са кореографима, позоришним редитељима и композиторима електроакустичке и компјутерске музике.

Аутор и водитељ: Теа Димитријевић

Сусретања Сусретања

Autor:
Александра Паладин

Емисија за оне који воле уметничку музику. Сваког радног дана од 18 до 19 часова. Аутор и водитељ је Александра Паладин. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара