Читај ми!

Воћарству прете климатске промене

Највећу претњу најпрофитабилнијој грани српске пољопривреде, воћарству, представљају климатске промене. Да ли ће и у којим крајевима земље мраз покосити рану вегетацију, могу ли пољопривредници да се заштите, шта би требало да промене у својој производњи како би избегли штете од мраза, града, поплава и суша и Да ли је решење у другачијим хибридима, сортама питали смо професоре Пољопривредног факултета у Земуну, климатологе и воћаре.

Топло време убрзало је раст поврћа и воћа у пластеницима. Због неоубијачено високих дневних температура, и многи радови у повртњацима почели раније него претходних година. Пластеници у шабачим селима, широм су отворени.

У овом периоду требало би да пчеле мирују у кошницама. Међутим, лепо време појачало је њихову активност и измамило их напоље у потрагу за водом и храном.

У време празника и даривања најчешће се поклања цвеће. Колико је цвећарство исплативо и како изгледа пут до зараде, зна породица Антић из Блаца, која се цвећарством бави две деценије.Драгана и Небојша Антић упорним радом од јутра до сутра и љубављу према цвећу труде се да преброде тежак период за ову производњу, јер како кажу, многе њихове колеге одустале су од овог посла.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара