Читај ми!

Селфи са вештицом

У Београду је отворен Музеј паранормалног, по много чему необичан и јединствен у свету. Исидора Стефановић, наша гошћа, иначе оснивач музеја, каже да је пропутовала више од 50 земаља света и обишла бројне музеје са сличним темама и на крају направила нешто чега нигде нема- кутак у коме су заступљени српски вампири, влашка магија, приче о видовњацима, вештице крај ломача, вукодлаци и много тога другог што на мах изазива страх, али у пракси није тако страшно, каже Исидора. Посетиоци се, вели, посебно опусте када начине покоји селфи са експонатима, онда опуштеније и мирније слушају приче о необјашњивом.

У оквиру 23. кола Супер лиге Србије Раднички из Крагујевца и Чукарички славили су у дуелима са ИМТ-ом, односно Напретком. Данас у Ивањици играју Јавор и Војводина, од 18.30 састају се Партизан и Железничар из Панчева, док у дербију кола, од 16 часова, у Бачкој Тополи ТСЦ дочекује Црвену звезду. Оба клуба су непоражена у пролећном делу шампионата, тимови су уписали по три победе.Након овог дуела, црвено-бели ће играти са вечитим ривалом - Партизаном, па ће меч у Бачког Тополи бити својеврсна увертира за најпраћенији фудбалски дуел у домаћем шампионат. Замолили смо нашег колегу, дугогодишњег дописника `Спортског журнала`, Љубишу Лазичића да нам се јави кад год падне неки гол или се догоди нешто друго занимљиво на прелепом стадиону ТСЦ-а

Јутарњи програм РТС-а сутра обележава 38 година емитовања. Под слоганом `Буђење с осмехом`, овај колажни информативни програм ушао је у наше животе те 1986. године као велики подухват за тадашњу телевизију која је била једна од малобројних у Европи које су припремале и емитовале овакву врсту програма. Данас готово свако од нас, одмах по буђењу, кликне дугменце број 1 на даљинском управљачу да чује шта се дешавало током ноћи, али и да се упозна са оним што нас очекује током дана, све то уз адекватне прилоге из културе, спорта, света који нас окружује. Од 3. марта 1986. и прве емисије која је трајала сат времена, штошта се променило, али не и гледаност. И даље је најгледанији Јутарњи програм у земљи. О његових првих 38 година Јутарњег програма причаће нам наше гошће Бојана Марковић и Оливера Перковски.

ТВ серија `Дерби Аутокоманда` почиње да се приказује у понедељак, 4. марта. Настала по мотивима књиге `Дерби`, познатог новинара Драгише Ковачевића, сада доживљава и телевизијску премијеру. То је прича је о двојици пензионера звездашу-милицајцу Раши и партизановцу- Милету заставнику прве класе, који годинама долазе у кафану коју држи навијач ОФК Београда Џони. Они се свађају, задиркују, препиру, али се воле и окуме се. Укратко, то је то, уз врцаве дијалоге, `препуцавање` кумова и све што собом носи један фудбалски дерби, први такав нас очекује већ наредне суботе, 9.марта. А ове- у гостима нам је Драгиша Ковачевић, да нас уведе у серију чији старт нестрпљиво ишчекујемо.

У организацији БК Београд, под покровитељством Министарства спорта Републике Србије, Секретаријата за спорт и омладину града Београда, Бадминтон савеза Србије и Бадминтон савеза Београда, 24. и 25.02.2024. одржан је АБЦД турнир који је окупио готово стотину бадминтонаца из целе Србије. Током два динамична дана такмичења, играни су мечеви у мушки, женским и мешовитим паровима, као и у појединачној мушкој и женској конкуренцији. Најбољи учинак на првом овогодишњем А турниру остварио је Сергеј Лукић, члан БК Змајеви, са освојене три златне медаље- у мушком синглу, мушким и мешовитим паровима, па смо га позвали у госте да нам исприча како му је све то пошло за руком.

У тамошњем, Центру за културу пре неколико дана одржана је интересантна промоција књиге `Рокенрол у Смедереву`, чији је аутор дугогодишњи хроничар дешавања у граду на Дунаву инжењер Никола Д. Тасић Цале. Занимљив приказ доласка рок звука у тадашњу Југославију, потом у Србију, Београд и Смедерево документован је бројним фотографијама, сећањима актера једног времена и свакако већ и површним прелиставањем буди носталгију. Аутор књиге биће наш госту у студију 1 Радио Београда, заједно с њим биће ту и кантаутор Слободан Бобан Девечерски, који ће нас гитаром и гласом вратити у нека безбрижнија времена.

Остало- по старом, дакле по вољи слушалаца. Нови предлог јеловника витеза кулинарства Милијана Стојанића, звучни записи из света културе, резултати домаћих и страних фудбалских утакмица и музика која враћа у осамдесете године прошлог столећа. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Срђан Манојловић.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво