Читај ми!

Значај изградње реверзибилне хидроелектране „Бистрица“

Реверзибилне хидроелектране су у самом врху приоритета када су у питању обновољиви извори енергије, како због производње, тако и због складиштења електричне енергије. На Бистрици већ постоји мала хидроелектрана, снаге 104 мегавата. Само пет километара даље биће изграђена нова, реверзибилна, са четири агрегата, шест и по пута већег капацитета и ново акумулационо језеро. План је да хидроелектрана на Бистрици буде на мрежи до 2031. године. Овај пројекат коштаће милијарду евра и у питању је јапанска технологија.

Докле се стигло са припремним радовима ? Шта значи реверзибилна? Зашто такве хидроелектране имају епитет „ енергетског блага“ ? Колико су такви пројекти захтевни за грађевинску индустрију?

Гости емисије су: Никола Рајаковић, професор Електротехничког факултета и професор Владан Кузмановић, декан Грађевинског факултета.

Уредник: Оливера Симић Милошевић.

 

 

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво