Читај ми!

На Крст стигло пролеће

Силно појачана екипа Радничког кренула је у пролећну сезону као казнена експедиција- уз поштовање према ривалима, али и жељу да надокнади део пропуштеног из јесењег дела такмичења Супер лиге Србије. Наш гост је Никола Милосављевић, тренер `крсташица`, које од пре неког времена у својим редовима имају сјајне и за победе расположене играчице Кимберли Древњок, Тару Сизар, Дејану Лекић, Тању Станојевић и Јелену Радаковић. У походу ка опстанку у лиги, што је примарни циљ, и евентуалном уласку у плеј оф, Раднички је прву првенствену победу забележио у дуелу са екипом која до тада није имала ниједан једини пораз! Савладано је Јединство у три сета, потом и Омладинац из Нових Бановаца у гостима. Неће вероватно у наставку бити само победе, али победнички дух је присутан у једном од најшмекерскијих крајева главног града, то је оно што је изабраницама нашег данашњег госта недостајало током јесени.

У Првој лиги Србије за даме- нема дилеме: најуспешнији је Милутинац. Био је супериоран у свих девет јесењих кола, освојио максималних 27 бодова, уз гол разлику 52:2. Ето повода за гостовање у нашој емисији- долазе нам шеф струке Данијела Мирчетић, фудбалерка Николина Батинић, као и челни човек клуба Милан Антешић. Девојке се увелико спремају за пролеће, то чине као да нису прве на табели, желе да и наставак сезоне буде без грешке. А неће то бити баш тако лако- иду у Крушевац, Лесковац, Тополу, места где играју дугогодишњи прволигаши, клубови који такође гају наду да могу до елитне дивизије. Једино појачање Милутинца је Милица Андрић, њој је тек двадесета, али у Земуну вредно раде на терену и у теретани, жарко желе у Супер лигу Србије.

Идемо у сусрет финалу Купа Радивоја Кораћа, у коме се састају вечити ривали, Црвена звезда и Партизан. Жељни да видимо атомску кошарку и да све прође како треба и на трибинама, будући да је ово једна од ретких прилика када су на њима навијачи оба клуба, апеловали су на то из обе управе. Владе Радичевић налази се на утакмици Супер лиге Србије у фудбалу између Партизана и ИМТ-а, а пратићемо, по обичају и резултате на мечевима европских шампионата.

Витез кулинарства Милијан Стојанић има нови предлог јеловника за недељни ручак, чућемо и шта се највише тражи на актуелној `Сланинијади` у Качареву, као и шта кажу учесници и организатори. Ту су и бројни тонски записи и прилози из света културе, јавног и уметничког живота. Ива Бург представиће, од понедељка, своје радове на изложби под називом `Паралелни универзум` , у галерији `Сингидунум`. Уметничка галерија „Надежда Петровић“ у Чачку, после обележавања 150 година од рођења наше величанствене уметнице, представља публици аналитичку изложбу `Надеждине уметничке раскоши`. Изложба Јелене Везмар, под називом `Изгубљено- замењено` , отворена је у галерији Дома омладине Београда до 25. фебурара. За нашу емисију говори и Војислав Воја Брајовић, добитник статуете „Јоаким Вујић” , која се додељује за изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији.

`Куварице, одјави се с фејса`- назив је књиге Горана Новакова која ће вечерас бити представљена посетиоцима Културног центра Зрењанин. `АртЛинк` и `Камерата Балканика` додељују годишњу награду за најбољег солисту у 2023. години и традиционално од 2005. награду за најперспективнијег младог уметника у Србији. Лауреаткиња је, ове године, млада виолинисткиња Лана Зорјан. Изложба `Етика и естетика комуникације` , аутора Слободана Машића, биће представљена у понедељак у Графичком центру. У понедељак, 19. фебруара. биће одржани прес конференција и рођенданско дружење с Момчилом Бајагићем Бајагом и члановима бенда `Бајага и Инструктори`, у поводу четири деценије постојања овог музичког састава. Бети Ђорђевић представља нови сингл, песму `Додирни ме дахом`, аутора Рајмонда Руића, заједнички га објављују Југотон и ПГП РТС, а врсна певачица за `Време спорта и разоноде` прича о наставку сарање с плодним композитором који већ дуго живи преко Океана, а имали су заједничка остварења још седамдесетих година прошлог столећа.

У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво