Читај ми!

Аронија све популарнија на нашим просторима

Министарка пољопривреде Јелена Танасковић изјавила је да газдинства која су у Србији стављена у пасиван статус могу да се жале на та решења у законом прописаном року. У питању су пољопривредници код којих се на основу сателитских снимака показало да се стање на газдинству разликује од оног које су власници пријавили у информационом систему Е - аграр. На састанку министарке и представника 10 удружења пољоприрведника из целе Србије разговарало се о субвенционисаним кредитима за пролећну сетву, као и о проблему нагомиланих дугова за пензијско - инвалидско осигурање.

Министарка пољопривреде учествовала је у на панелу са грчким привредницима који су у посети Србије. Ресорна министарка представила је све потенцијале и правце улагања у наш аграр.

Аронија је биљка која је све популарнија на нашим просторима. Последњих година повећавају се површине. У емисији говоримо о хранљивим састојцима ароније, о томе да ли је тешка за гајење и одржавање и какво је тржиште.

Представићемо вам и младе винаре из околине Тополе и Жупе александровачке. И код Арсенијевића и Смиљковића инсистирају на аутохтоним сортама али и на производњи врхунских и квалитетних вина. Та вина већ освајају медаље на престижним европским такмичењима.

Уредник и водитељ Душан Величковић.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара