`Делфини` већ у Паризу

Завршена је групна фаза Светског првенства у ватерполу. Србија је изборила директан пласман у четвртфинале, а противник ће јој у уторак бити боља репрезентација из дуела Хрватске и Кине. Највероватније, ова прва, на помолу је нови регионални дерби. Ватерполисти Србије су, иначе, без пораза окончали такмичење у групи Ц Светског првенства у Дохи. Савладали су Јапан, Црну Гору и Сједињене Америчке Државе. Најважније, изборили су пласман на Олимпијске игре у Паризу.

Комеморација преминулом кошаркашком стручњаку Дејану Милојевићу одржана је у Скупштини града Београда. Тужан је и дирљив био опроштај од вечито насмејаног и ведрог дива, незаборавног играча и тренера, стручњака чије је напрасни одлазак заболео и кошаркашку САД. На испраћају одржаном у Белом двору говорили су Предраг Даниловић, Марко Кешељ и Миодраг Ражнатовић. Милојевић ће бити сахрањен у понедељак, 12. фебруара, у 13.30 на Новом бежанијском гробљу.

Фудбалска репрезентација Србије ће свој први меч у оквиру групе 4 А дивизије Лиге нација одиграти против Шпаније, биће то 5. септембра. О овом дуелу, као и наредним сусретима са Данском и Швајцарском, детаљно говоримо у данашњој емисији. Две најбоље селекције из групе избориће пласман у завршну фазу. Титулу брани репрезентација Шпаније.

Овог викенда наставља се Супер лига Србије у фудбалу, утакмицама 20. кола, током емисије пратићемо дешавања на сусрету Црвена звезда- Вождовац. Наши саговорници биће и селектор футсал репрезентације Србије Дејан Мајес, тренер одбојкашица Јединства Јово Цаковић, рукометашица Катарина Манчић. Подсетићемо се и како су пре 40 година званично отворене Зимске олимпијске игре у Сарајеву. У музичком делу гост нам је Марко Видојевић, лидер састава `Рок Булевар`, који представља нови двоструки албум под називом `До краја светова`.

Чак деветнаест српских музичара свирало је на великој турнеји по Кини са Италијанским филхармонијским оркестром- виолинисти, виолисти, виолончелисти, контрабасисти. Све то захваљујући нашој организацији `Уника Арт`, чију су председницу Александру Димитријевић, иначе нашу данашњу гошћу у студију, италијански партнери задужили да `регрутује` музичаре који су се придружили њиховим филхармоничарима. Чућемо Александрине утиске из најмногољудније земље света, као и у вези концерта одржаног у оквиру четврте серије циклуса `Музиком кроз музеј`, у Историјском музеју Србије.

Ту је и нови предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића, као и низ најава, звучних прилога који- осим спорта- третирају и дешавања из света културе, јавног и уметничког живота. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Љубинка Добриловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво