Држава ушла у производњу сваке стратешке гране пољопривреде

Држава Србија је ушла у производњу сваке стратешке гране пољопривреде и у сваку пољопривредну културу. Пољопривредни произвођач је на првом месту. Република Србија је опредељена ка европском тржишту на које и извози највише наших пољопривредних производа, али не одустаје од отварања нових извозних тржишта.

Посетили смо и село Кличевац у браничевском округу. Тамо мало удружење креатвних жена вредно ради на промоцији свог села и очувању народне традиције. 

Како би се обезбедила заштита здравља грађана и виши ниво права потрошача у Србији државна ревизорска институција анализирала је систем безбедности хране у нашој земљи на основу документације Министарства пољопривреде, министарсзва здравља и организационих целина које су надлежне за те послове. Указано је на преваре у вези с храном са нашим прописима. На светској пијаци и даље су веоматражене наша малина и бобичасто воће али и јабукеи прерађевине од воћа и поврћа.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се