Гастрономски викенд

Јутарњи програм ове суботе посветићемо проналажењу најбољег гастрономског доживљаја овог викенда у Србији. Најпре ћемо посетити једно дивно банатско село у околини Зрењанина које ће у суботу и недељу угостити десетине хиљада љубитеља доброг залогаја. 10. јубиларну „Белоблатску кобасицу“ представиће нам организатор, Мирослав Маркуш.

Слична манифестација али значајно дуже традиције овог јутра одвешће нас у Бачку Паланку где се, у недељу, одржава 62. Фестивал домаће кобасице, кулена и сланине са којим ће нас упознати организатор Мирослав Попин.

Овог јутра водимо вас и у околину Врбаса, тачније у село Куцура где се одржава „Капушњик фест“, манифестација посвећена традиционалном локалном специјалитету који се припрема од квасног теста и киселог купуса. О Капушњик фесту, али и свему што Врбас и околина нуде посетиоцима разговарамо са Маријом Златовић Арсенијевић, директорком туристичке организације Врбас.

Пред микрофоном је Игор Обрачевић.

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом