Сања Рељић Весел, кошаркашица

Гошћа 583. емисије је кошаркашица Сања Рељић Весел. Првотимка Партизана постала је већ са 16 и по година. У нашој земљи играла је још за Црвену звезду, панчевачки Профи Д и Хемофарм, а у иностранству, такође веома успешно у грчком Панатиниакосу, италијанској Александрији, словачком Ружомбероку и мађарском Шопрону у ком је и завршила каријеру. Годинама је по готово свим статистиким показатељима била међу најбољим кошаркашицама Евро-лиге, а са Ружомбероком је играла и на једном завршном турниру. Са млађим репрезентативним селекцијама освојила је три медаље на Светским и Европским првенставима. Распад земље и санкције спречиле су је да и са А селекцијом оствари значајнији успех.

У емисији ће између осталог говорити: о свом првом тренеру Драгољубу Пљакићу Пљаки. Како је као најмлађа у тиму Партизана прихваћена од старијих саиграчица? Како се догодило да крајем деведесетих више водећих играчица истовремено напусти Црвену звезду и пређе у панчевачки Профи Д, а после једне сезоне у Хемофарм?

Зашто се шампионска екипа Хемофарма распала релативно брзо? О искуствима стеченим играњем у иностраним клубовима. О неучествовању на Олимпијским играма у Барселони 1992. због санкција према нашој земљи. Шта је било одлучујуће да заврши играчку каријеру? О односу према њој у иностранству током 90-их у време распада некадашње Југославије.

О физичким напорима којима је била изложена током каријере. О професору Владимиру Копривици и његовом начину рада као кондиционог тренера. О храбрости и страху у одлучујућим моментима утакмице. Због чега је за њу кошарка, како каже, „интелектуално задовољство“? О саиграчици из државног тима Гордани Богојевић која је преминула у 36-ој години…

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво