Лондон је занемео

Свечана премијера дугометражног документарног филма "Дуле Савић, а у Лондону мук" ,у режији Бранке Бешевић-Гајић, биће одржана 31. јануара у МТС дворани. Екипа овог документарног остварења о коме се прича на све стране, предвођена редитељком Бранком Бешевић-Гајић, већ је представницима седме силе показала како то изгледа, публика нестрпљиво ишчекује прво јавно приказивање. Забележили сдмо атмосферу са предпремијере, односно специјалног приказивања за актере и новинаре, међу којима многи још памте голчину којом је Дуле Савић ућуткао `Хајбери` и Лондон

Турнир Аустралијан Опен дошао је до саме завршнице, у финалу за даме, Арина Сабаленка јутрос је освојила титулу пошто је у финалу победила Кинескињу Ђије Женг са 2:0, по сетовима 6:3, 6:2. Белорускиња је успела да одбрани титулу, пошто је прошле године у финалу савладала Казахстанку Елену Рибакину. Сутра у мушком финалу састају се Данил Медведев и Јаник Синер.

Идемо у сусрет Европском првенству у боксу, уз размишљања селектора Милана Пиперског и разговор са једним од наших адута, Игором Рогићем. Пратимо и припреме наше ватерполо репрезентације за Светско првенство у Катару, које се игра у Катару. Шта нам је потребно за пласман на Олимпијске игре, питамо члана стручног штаба нашег државног тима Стефана Ћирића. Јирген Клоп, један од најомиљених фудбалских тренера Европе, званично је обавестио свој актуелни клуб Ливерпул да одлази на крају сезоне, ту је и коментар нашег тренера са дугогодишњим стажом на Острву, Ивана Голца.

Знате ли да Чачак има чак четири кошаркашка клуба који се боре за престиж у граду на Морави, када је овај спорт у питању?  Два од њих, Борац и Борац 94, удариће један на другога у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа, док вечити ривали не могу да се састану на паркету до финала, ако до њега дођу. Разговарамао са Марком Ивановићем, који је још 1978. године започео каријеру у Борцу. Из његове биографије: 12 година као играч и 11 као директор клуба, спада у људе с најдужим стажом у овом клубу. 

Србију ће на СП у пливању, у првој половини фебруара,у Дохи, представљаће 11 репрезентативаца. Највише се очекује Ање Цревар и Андреја Барне, уз жељу да обе наше штафете остваре олимпијску норму. На ту тему, разговарамо са председником Пливачког савеза Србије Борисом Дробцем. У сусрет Олимпијским играма у Паризу, за Радио Београд 1 говори Пјер Кошар, амбасадор Француске у нашој земљи.

Прва књига коју је прочитала беше `Хијавата`, ко би рекао да ће потом, у својим најлепшим годинама, бити дама која одапиње стреле бавећи се сатиром и афоризмима? И не само то- Александра Филиповић је аутор серијала о Серафини Крин, за које постоји огромно интересовање и ван граница наше земље. За сва њена остварења, од романа до афоризама, свакодневно стижу позиви за преводе на најразличитије језике, данас ће нам сама открити шта је по том питању најактуелније и хоће ли бити међу најбољим извозним продуктима Србије у години у коју смо закорачили.

Музичар Александар Седлар исказао се као продуктиван композитор, аутор и диригент. Недавно је докторирао (композиција опере) на ФМУ, професор је на ФМУ у Нишу и има две факултетске дипломе- композитора и диригента....Заказао је и свој концерт 14. фебруара у Дому омладине Београда,а за који дан путује и на турнеју са Немањом Радуловићем. О свему томе и још актуелном дискографском соло првенцу Седлара, причамо у последњем сату данашње емисије.

Говоримо и о другим дешавањима из света који нас окружује- о традиционалном зимском фудбалском турниру `Чукарица 2024`, који је почео данас, о томе- генерални секретар Дарко Стојановић. Сајам пеглане кобасице одржава се једанаести пут у Пироту, а очекује нас и `Пихтијада` у Руменки. Карикатуриста `Вечерњих новости` Тошо Борковић освојио је другу награду на 29. међународном фестивалу сатире и хумора `Град Тренто` у Италији. Изложба слика `Дно`, уметника Драгише Маринковића, отворена је у `Галерији 73` на Бановом брду. Рок симфонија `Simply the best`, после Зрењанина и Новог Сада, одржава се и у Београду, у МТС дворани, томе нам прича једна од главних протагонисткиња Јулијана Винцан.
 
Витез кулинарства Милијан Стојанић има нови предлог јеловника за недељни ручак, уз то честитајући Светог Саву свима који обележавају овај лепи и важан празник. Слушамо углавном хитове забавне музике из осамдесетих година прошлог века, домаће и стране, све остало је- ново и актуелно. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Ђорђе Радосављевић.
 
Уредник и водитељ је Жељко Стефановић
 
 
 
 
 

 

 

 

 



Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво