Чачак – туризам и природне лепоте

Смештен највећим делом у западном Поморављу, град Чачак чини везу између заталасаног побрђа Шумадије на северу и брдско – планинских области Динарида на југу наше земље. Централни део града чини чачанска котлина, смештена између планина Јелице на југу, Овчара и Каблара на западу и Вујна на северу, док је на истоку отворена према Краљевачкој котлини. Ове планине се благо и таласасто спуштају према чачанској котлини, граду Чачку и току Западне Мораве.

Ова река усекла је Овчарско – Кабларску, краљицу међу клисурама између планина, коју одликује невероватна лепота и незаборавни пејзажи. Дужина Овчарско Кабларске клисуре је 20 км, а ширина између 50 и 100 м. Препуна је лековитих извора, бистрих река, пећина и предивних меандара. Станиште је многих биљака и животиња због своје повољне климе.

Очекује нас туристичка прича о свему ономе што може да привуче посетиоца у чачански крај. Већ се може закључити да има много тога, а још не поменусмо Српску свету гору и манастире скровито ушушкане дуж клисуре, прекрасно језеро Међувршје, чувену Овчар бању, пећине и језера. И још је тога, у граду, у самом срцу Чачка, ванредно очуване Римске терме, стара црква из XИИ века, споменик Четири вере, галерија славне сликарке, рођене Чачанке, Надежде Петровћ…

У разговору са Горданом Мајсторовић, из Туристичке организације Чачак, причу забележиле Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић.

 

Којекуда Којекуда

Autor:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво