Читај ми!

Бадње вече долази

`Не, није свако вече Бадње, ал` ово данас, сасвим случајно- Бадње је`. Познатим текстом из песме Ђорђа Балашевића најављујемо ово издање породичног магазина Време спорта и разоноде. Прилика је то да, уз неке сетне рефрене, причамо о лепим стварима из света који нас окружује, о интересантним детаљима који показују због чега су лепи спорт, традиција и живот уопште. Поред осталог, представићемо један интересантан спорт о коме се код нас још увек не зна превише, и то први колективни спорт кога су измислили Срби. Говорићемо о вилбалу, за њега је карактеристично да има овалне голове, лопта је као фудбалска, терен травнат, али овај спорт новијег датума има најмање сличности са- фудбалом! Гост нам је председник Српског вилбал савеза Србије Драган Пањковић.

Пола века са штоперицом у руци- ето, то је животни пут Новице Пантелића, кога је овај атлетски тренер обележио на свој рођендан, пред крај прошле године, 28. децембра. Још један од вредних људи из ОАК Београд, Пантелић је у овом клубу још од 1981. године, претходно сарађујући и са легендарним Фрањом Михалићем. Радио је као кондициони тренер у бројним спортовима- фудбалу, кик боксу, скијању, брзом клизању. Многим младим спортистима атлетику је учинио незаборавном, медаљама и признањима нема броја.

Говорићемо, током поподнева и ране вечери, и о надалеко познатој Мини Макси лиги, која је изнедрила доста фудбалских бисера, али много више њих подучила лепотама спорта и дружења уз фер плеј. Брига о најмлађима и њихова едукација у спорту су од приоритетног значаја за њихов духовни и телесни развој, као и за усвајање и неговање племенитих животних вредности. Покретањем ових такмичења и тзв. ''мртви'' зимски период постао је повољан и користан, јер најмлађима пружа радост такмичења у континуитету. То је тек једна од порука нашег госта, оснивача Мини Макси лиге Владана Шкорића.

Нема много земаља у којима се данас играју фудбалске утакмице, али ипак има, па ћемо пратити кретање резултата на сусретима који се играју у Италији, Португалији и Турској. Нисмо заборавили ни поштоваоце културе, чућемо шта се у уметничком свету спрема за прве дане ове године,а обележићемо и јубилеј Игора Блажевића, који је на музичкој сцени присутан као Инспектор Блажа већ 30 година, значајан датум обележиће концертом у Дому омладине Београда.

Македонци воле да попију кафу у Врању, а Врањанци да оду на ручак или пиће у Куманово. Становници ових пограничних општина избегавају лето због гужви на границама, али у зимском периоду, нарочито током викенда, повећава се број комшијских посета, како радњама тако и кафанама. Српска музика, али и македонска и босанска, у Куманову се може чути на сваком кораку. Каква је атмосфера у једном од популарних етно ресторана у центру града - једне зимске ноћи, забележила је наша колегиница Наташа Аћимовић.

Витез кулинарства Милијан Стојанић даће нам добар предлог за Божићни ручак, кога ваља обележити у породичном кругу, уз љубав, поштовање и срећу што можемо да будемо заједно са својим најмилијима. У реализацији емисије учествују Дарко Милосављевић, Катарина Епштајн и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво