Читај ми!

Спорт у 2023.

Такнуто - макнуто

Баш тако, у стилу шахиста који су спортску 2023. годину затворили чудесним успехом, освајањем златне медаље на Првенству Европе у Будви. И стварно, где год су се појавили српски спортисти на позорницама широм света, у години коју испраћамо, свуда је било поштено `такнуто`, добро макнуто и запамћено. Широм света људи из спорта и ван њега питају се одакле нашој земљи толико бисера и како то у толико дисциплина, од шаха до атлетике, од фудбала до одбојке, од стрељаштва до рвања.

Година коју стављамо у архиву донела је много радости Србији и њеним спортистима, била је једноставно година успеха и година поноса. Осим Новака, Џокера, Иване, Зоране, Микеца и оних за које су раније чули, свет су својим резултатима запањили и Ангелина, Урош, Никола, Милица, Марица...И у колективним спортовима, и као појединци, наши асови су бриљирали широм света и чине нас радоснима, посебно уочи године у којој су централни догађај Олимпијске игре. Од највећег планетарног догађаја у овом тренутку дели нас још 209 дана- на прошлима, у Токију, српски спортисти освојили су девет медаља: три златне, једну сребрну и пет бронзаних.

Биће то и година у којој ће наши фудбалери, после 24 сезоне поста, коначно заиграти на Првенству Европе, а биће још доста шампионата Старог континента и света у бројним дисциплинама, некима од њих домаћин ће бити наша земља. У овом термину, традиционално, подсећамо се резултата остварених у овој години, и одличних и оних других, који могу да послуже као мотив и инспирација да се испишу неке нове златне странице овдашњег спорта. Специјални програм, по обичају и традицији, припремају новинари Спортске редакције Радио Београда 1, који су и током године помно и пажљиво пратили све што се дешавало у овој области, код нас и у свету.

Испред микрофона: Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво