Читај ми!

Дуљај је јунак јесени

Игор Дуљај, тренер јесењег првака Супер лиге Србије у фудбалу, екипе Партизана, гост је данашњег породичног магазина Радио Београда 1. И сам блиско везан за фамилију, којом се с разлогом поноси, отворено ће причати о свему кроз шта је пролазио током фудбалске каријере. Проходао у Тополи, фудбалски порастао у млађим категоријама црно-белих, запамћен по блиставим партијама за Шахтјор из Доњецка, и на тренерској сцени постиже оно у шта је мало ко могао да верује. Без подршке `југа`, већине чланова управе, само и једино уз играче и увек на терену са њима, налазио је преко потребну енергију која се на крају исплатила и Партизану донела толико жељену челну позицију на табели, макар до наставка шампионата.

Српски аутомобилиста Михајло Младеновић овенчао се првом интернационалном титулом у Твинго Еврокупу. Двадесет једногодишњи младић из Железника у сезону 2023. ушао је победом у Монци и одмах се чинило да има форму која га може довести до наслова. Ипак, сезона је била дуга и напорна, а расплет се догодио тек у последњој трци на Мизану. У свом крају дочекан је овацијама и бакљадом, али Микана, како га од миља зову, муче друге муке, хоће ли имати средстава да настави каријеру коју је тако успешно започео. Жели да буде истински шампион, ако му околности дозволе, али обећава- неће запоставити ни факултет.

Чућемо, током поподнева, и колико су физичка спрема и кондиција бине за успех музичара на сцени од чланица трија `Фрајле`. Распеване Новосађанке Наташа, Јелена и Невена најављују и низ својих гостовања и концерата, укључујући и новогодишњу забаву у Београду на води. Пре и после тога: Макарска, Тиват, Битољ, Скопље, Загреб...Чућемо и две нове песме ове музичке поставе, уз причу специјално за `Време спорта и разоноде`.

Ту је, наравно, као и увек, и низ информација и тонских записа из света културе. Синоћ је у Галерији савремене уметности, на Старом корзоу у Пожаревцу, оптворена је изложба под називом `Јој`, ауторки Јелене Тијанић-Савић, Оливере Протић и Јелене Враговић. Тридесет шести Чукарички ликовни салон такође је отворен синоћ, свечано и уз доделу вредних признања У Модерној галерији Београд у току је Децембарска изложба, која представља селекцију 20 репрезентативних радова уметника који су обележили југословенску уметност 20. века, под називом ,,Експресија боје и геста педесетих ". .У Салону Народног музеја Зрењанин вечерас, у суботу, у 19 часова, биће одржан новогодишњи концерт Зрењанинског камерног хора, чиме овај хор истовремено прославља 5 година постојања.

 

У оквиру "Craft beer" фестивала очекују нас два занимљива музичка дана на `Дорћол Платз`-у. У оквиру манифестације `Београдска зима`, Град Београд и Дом омладине Београда 30. децембра свим љубитељима рок и поп музике поклањају бесплатан концертни програм на платоу испред Музеја савремене уметности, на Новом Београду. Очекује нас и глобална фузија уметности и културе на `WRLDArts` фестивалу, омладинској прослави која ће имати свој интернационални деби 28. децембра 2023. године у 19 часова на сцени Опере и театра `Мадленијанум` у Београду. Музичка група `Драм`, са објављена два албума и неколико освојених, престижних награда, најављује и своје концертне активности. Најзад, причамо и о стрипу, и то посебном: стрипована дела Ћопића, Шантића, Кочића и других великих писаца, сада су се појавила и у форми срипа, у едицији `Стриповијетке`- о томе говори један од аутора, препознатљиво име у свету стрипа Републике Српске, Милан Младић. Коначно, у госте нам долази Весна Капор- после романа  "Три самоће" и "Небо", тако дубоко, као и више збирки прича, представља нам нови наслов: `Маша и медведи`.

 

Слушаћемо и добре старе музичке рефрене, актуелности из света спорта, као и нови предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Александар Радовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво