Читај ми!

Орбан: Београд увек може да рачуна на Будимпешту

Председник мађарске владе Виктор Орбан изјавио је да Београд увек може да рачуна на Будимпешту - уколико Европски савет укључи Бриселски и Охридски споразум у преговарачки оквир, иако се Србија томе противи. Орбан је то рекао у интервјуу за Танјуг одговоривши на питање шта ако до тога дође на самиту између лидера Европске уније и Западног Балкана који ће се одржати следеће недеље у Бриселу, иако се Београд томе противи. Орбан је нагласио да је тренутна ситуација на Косову и Метохији веома сложена. Додао је да морамо урадити све што можемо да бисмо коначно пронашли решење за косовско питање.

Израелска војска наставља операције у Кан Јунису. Извела је ударе на више од 450 циљева. У Појасу Газе гађани су избеглички кампови Џабалија, Нусеират и Ел Фара на Западној обали. Хамас тврди да су протеклих дана уништили 135 израелских војних возила широм Појаса Газе. Уједињене нације упозоравају да хуманитарна ситуација у Гази долази до тачке када више неће бити могућ повратак. Тел Авив верује да Хамас у Гази држи још 137 талаца.

Председник Русије Владимир Путин саопштио је да ће се кандидовати за нови председнички мандат. Он је о својим плановима обавестио команданта батаљона "Спарта" Артема Жогу у неформалној комуникацији са учесницима церемоније доделе ордена Златна звезда Херојима Русије. Јуче је Савет Федерације заказао председничке изборе за 17-ти март следеће године.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво