Читај ми!

Старије жене честа мета економских злоупотреба

У Србији живи 836 хиљада жена старијих од 65 година и оне чине трећину женског бирачког тела. Неретко се жале да их се из државне управе сете само пред изборе, а током године  се, углавном не осврћу на њихове проблеме. Какав је положај  старијих жена и шта им највише недостаје? Зашто су оне честа мета финансијских злоупотреба? Одговоре тражимо од мр Надежде Сатарић из Удружења грађана „Amity – Снага пријатељства“.

У минутима за здравље ћемо говорити о јачању имунитета витамином Д3. С обзиром на присуство сезонског грипа, а и корона вируса, важно је да више бринемо о исхрани, физичкој активности, здравом сну и личној хигијени. Ако имамо довољне количине витамина Д3, онда ћемо бити заштићенији од разних болести, па и оних изазваних вирусима и токсинима. Витамин Д3 заједно са витамином Ц, цинком и селеном, смањује ризик од обољевања, тврди наш саговорник проф. др Борислав Каменов, имунолог из Ниша.

У Београду је отворен Центар за ноћни смештај бескућника, капацитета за 40 корисника. У њему људи без адресе могу да се окупају, добију топли оброк и  преспавају. У зимским данима и још хладнијим ноћима, овакав вид подршке је веома драгоцен особама које живот проводе на улици или клупи. О новом центру за бескућнике на Ауто--команди, говориће секретар Црвеног крста Београда Никола Прица.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 10:05.

Насловна страница –  мр Надежда Сатарић (Фото/М. Стојадиновић)


Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара