Читај ми!

Жељко Берић, фудбалер

Гост 575. емисије је фудбалер Жељко Берић. Поникао је у ужичкој Слободи, а играо је и за сплитски Хајдук у чијем дресу се веома успешно надметао и на евро-сцени. Био је на ширем репрезентативном списку за Светско првенство у Шпанији 1982. Иако је играо бека, често је постизао голове, а једне сезоне је био и најбољи стрелац Слободе. У жељи да се надмеће, кријући од тренера, често је играо повређен. Одиграо је скоро 400 утакмица. После играчке каријере 15-ак година бавио се тренерским послом.

У емисији ће између осталог говорити: о тренеру Недељки Гугољу који је на њега оставио највећи утисак. Како је почео да игра десног бека, иако је претходно био нападач? О пласману Слободе у Другу савезну лигу 1980. „врућим теренима“ и интересовању гледалаца за утакмице Слободе. О навикавању на Сплит по преласку у Хајдук и дуелима са Бором Цветковићем у мечу са Динамом. Зашто у каријери није више остварио, иако је за то поседовао играчке квалитете? Због чега није постао члан ОФК Београда или неког турског тима? Зашто му је нападач мостарског Вележа Момчило Вукоје био најтежи за чување? О разлозима зашто је престао да се бави тренерским послом и због чега не прати домаћа фудбалска збивања?

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

 

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво